Zeeuwse wijn

Zeeuwse wijn

Op de Catharinahoeve in Zeeuws Vlaanderen worden de volgende druivenrassen geteeld en uitgebracht onder de naam Elmare:

  • Rondo van oorsprong een Tsjechische rode druif, die een fruitige en volle rode wijn geeft ( type bourgogne achtige) ;
  • Regent een van oorsprong Duitse druif, die een rijke volle, met een vleugje bosvruchten smaak, wijn geeft (type merlot achtige) ;
  • Bianca een van oorsprong Hongaarse druif, een sauvignon achtige, die een fruitige witte wijn geeft ;
  • Johanniter, een Duitse druif verwant aan de riesling, die een frisse droge witte wijn geeft ;
  • Palentina is een van oorsprong Hongaarse druif, die ook als tafeldruif gebruikt kan worden en een muskaatachtige witte wijn geeft.

MAONE

Maone is van de Rondodruif gemaakt. Het is een Bourgogne-achtige, dieprode fruitige wijn met goede tannines en met een zweem van bosvruchten.

Deze wijn komt het beste tot zijn recht indien de fles even kan luchten of de wijn gedecanteerd wordt. Deze wijn kan een aantal jaren bewaard worden en komt dan nog beter tot zijn recht. Past goed bij een maaltijd met vlees of gevogelte, maar is ook prima als aperitief te gebruiken.

WOLKE

De Wolke is een zachte fruitige cuvée van rode wijn, vooral lekker als aperitief en  terraswijn. Een uitstekende basis voor een koele sangria.

ZONNE

Zonne is van de Sauvignier grisdruif gemaakt. Dit is een pinoir gris/pinoc blanc achtige wijn met een volle kruidige afdronk.

Een heerlijke aperitief wijn, maar ook erg smaakvol bij vis en gevogelte.

STERRE

Sterre is van de Johanniterdruif. Dit is een Riesling achtige en geeft een frisse fruitige wijn met een nootachtige smaak met een vleugje citroen. Heeft goed afgestemde zuren.

Een heerlijke zomerwijn, die het hele jaar door goed gekoeld erg lekker is als aperitief en heel goed smaakt bij een vis of lichte pasta maaltijd.

CATRINAOTJE

Op de Catharinahoeve worden bij de rode wijn toegevoegd : walnoten, eau de vie van eigen erf, brandewijn en suiker volgens eigen recept van Catharina. Na een zorgvuldige behandeling en een rijpingsproces van een aantal maanden, levert dit een port-achtige drank op, die na het proeven ervan, al velen verleid heeft tot de volgende fles.

Een prima aperitief van eigen West Zeeuws Vlaamse bodem ! Ook niet te versmaden als dessert met streekkaasjes.

In een jaarlijkse beperkte oplage verkrijgbaar.