Zeeuwse boerderij De Catharinahoeve

Op de Zeeuwse boerderij De Catharinahoeve, wordt het fruit geplukt en direct verwerkt tot jam, wijn en sappen met zo mogelijk geen toevoegingen.  De producten zijn o.a. te koop bij Vers & Lekker.

Op de boerderij worden druiven gekweekt om wijn van te maken en deze worden soms ook in jams verwerkt. De druiven worden verwerkt tot rode, witte, rosé wijn.

Van een deel van de wijn wordt ook een portachtige drank gemaakt waarin de op de boerderij groeiende walnoten een voorname rol in spelen.

Daarnaast zijn er appels en peren aangeplant. De oogst daarvan wordt zo vlug mogelijk na de pluk verwerkt tot sap (een ‘zachte persing’) en een deel daarvan wordt in de koeling bewaard voor verdere verwerking van appelmoes en compote en in diverse jams.

Op boerderij groeien ook diverse pruimen soorten, die in jams verwerkt worden. Er staat een kweeperenboom, er zijn ieder jaar mispels en in de hagen groeien veel sleedoorns die ook volop tot jam verwerkt worden.

Ieder jaar worden er courgettes en pompoenen geweekt, die tot heerlijke jams en soms ook chutneys verwerkt worden.

Alle ingrediënten van de boerderijproducten hebben hun basis dus op de boerderij en worden zo vers mogelijk verwerkt. Toevoegingen van elders zijn de suikers en kruiden.

En er is een eigen mosterd ontwikkeld, die niet als basis een boerderijproduct heeft.

catharinahoeve