Bezoek landgoed De Catharinahoeve

21 dec 2021 : Helaas…. de winterwandeling kan niet doorgaan wegens de RIVM maatregelen, zo jammer ! Wij wensen u en uw familie natuurlijk hele fijne Feestdagen toe en een goed uiteinde, blijf gezond en KOOP LOKAAL ! en graag tot na 14 januari 2022 !

Kerstboom Vinyl Sticker / controleer levertijd / Merry afbeelding 1

—-NIEUWS —- NIEUWS — NIEUWS – NIEUWS — NIEUWS–

BEZOEK WIJNGAARD ELMARE OP DE CATHARINAHOEVE
EN GENIET VAN ONZE ZEEUWS VLAAMSE GENEUGTEN


– WIJNGAARD TOUR EN PROEVERIJ –

Bezoek landgoed De Catharinahoeve en laat u rondleiden over ons mooi, aangelegde landgoed!

Leer meer over ons unieke verhaal:  waarom het Zeeuws Vlaamse land bij uitstek geschikt is om uitzonderlijke druivenrassen te verbouwen en waarvan Zeeuws Vlaamse wijn van topkwaliteit geproduceerd wordt (merk: Elmare).
De Elmare wijn- en fruitgaarden bevinden zich op het landgoed, dat ooit gesticht is door de monniken van de abdijen in Gent . Op deze kalkrijke oevergronden van de vroegere Scheldedelta worden diverse druiven en fruitrassen verbouwd, waarvan wijnen en sappen gemaakt worden die die het predicaat “excellent” verdienen.

Na het welkomstwoord begint de tour met koffie of thee met een ‘homemade’ lekkernij, gevolgd door een rondleiding door de wijngaarden.

Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de verschillende druivenrassen en fruitsoorten die worden geteeld op de Catharinahoeve. Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en uit eerste hand te horen wat er nodig is om de Elmare Streekproducten te maken waar we zo trots op zijn.

Aan het einde van de tour krijgt u de gelegenheid om onze wijnen en andere producten te proeven en te kopen ; geniet daarbij van het uitzicht op het prachtige omliggende polderlandschap van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek en de dieren van zorgboerderij Juutsom, dat ook gevestigd  is op het landgoed.

WIJNGAARD TOUR 

Rondleiding en uitleg, duur max. 1 uur (incl. koffie/streek lekkernij) . Na afloop kunt u nagenieten op het terras van ons proeflokaal, dat open zal zijn tijdens het zomerseizoen (april t/m september).

Rondleidingen tijdens wintermaanden op afspraak (en weer tijdens zomerseizoen april tot en met 31 oktober 2022 met regelmaat.)

Deelnemers : 4-20 personen                                             € 15,– p/persoon

Deze optie kan gecombineerd worden met een heerlijke proeverij :

* Proeverij ‘De Geneugten van Elmare 

Meer uitgebreide proeverij met wijnen, sap, port en andere zelfgemaakte producten ; tevens de gelegenheid om de producten te kopen.     €  12,95 per persoon

Deelnemers 4-20 personen       

COMBINATIE TOUR EN PROEVERIJ ‘DE GENEUGTEN VAN ELMARE   € 25,95 per persoon

Wilt u reserveren voor een rondleiding en/of proeverij? Mail ons op info@elmare.eu !

************************************************************************************

Op de Zeeuwse boerderij De Catharinahoeve, wordt het fruit geplukt en direct verwerkt tot jam, wijn en sappen met zo mogelijk geen toevoegingen.  De producten zijn o.a. te koop bij Vers & Lekker.

Op de boerderij worden druiven gekweekt om wijn van te maken en deze worden soms ook in jams verwerkt. De druiven worden verwerkt tot rode, witte en rosé wijn.

Van een deel van de wijn wordt ook een portachtige drank gemaakt waarin de op de boerderij groeiende walnoten een voorname rol in spelen.

Daarnaast zijn er appels en peren aangeplant. De oogst daarvan wordt zo vlug mogelijk na de pluk verwerkt tot sap (een ‘zachte persing’) en een deel daarvan wordt in de koeling bewaard voor verdere verwerking van appelmoes en compote en in diverse jams.

Op boerderij groeien ook diverse pruimen soorten, die in jams verwerkt worden. Er staat een kweeperenboom, er zijn ieder jaar mispels en in de hagen groeien veel sleedoorns die ook volop tot jam verwerkt worden.

Alle ingrediënten van de boerderijproducten hebben hun basis dus op de boerderij en worden zo vers mogelijk verwerkt. Toevoegingen van elders zijn de suikers en kruiden.

En er is een eigen mosterd ontwikkeld, die niet als basis een boerderijproduct heeft.

catharinahoeve