BEZOEK DE CATHARINAHOEVE MET HAAR WIJNGAARD (incl. proeverij)


– WIJNGAARD TOUR EN PROEVERIJ –

Bezoek landgoed De Catharinahoeve en laat u rondleiden over ons mooi, aangelegde landgoed!

Leer meer over ons unieke verhaal:  waarom het Zeeuws Vlaamse land bij uitstek geschikt is om uitzonderlijke druivenrassen te verbouwen en waarvan Zeeuws Vlaamse wijn van topkwaliteit geproduceerd wordt (merk: Elmare).
De Elmare wijn- en fruitgaarden bevinden zich op het landgoed, dat ooit gesticht is door de monniken van de abdijen in Gent . Op deze kalkrijke oevergronden van de vroegere Scheldedelta worden diverse druiven en fruitrassen verbouwd, waarvan wijnen en sappen gemaakt worden die die het predicaat “excellent” verdienen.

Na het welkomstwoord begint de tour met de kleine introductiefilm, gevolgd door een rondleiding door de wijngaarden.

Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de verschillende druivenrassen en fruitsoorten die worden geteeld op de Catharinahoeve. Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en uit eerste hand te horen wat er nodig is om de Elmare Streekproducten te maken waar we zo trots op zijn.

Aan het einde van de tour krijgt u de gelegenheid om onze wijnen en andere producten te proeven en te kopen ; geniet daarbij van het uitzicht op het prachtige omliggende polderlandschap van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek en de dieren van zorgboerderij Juutsom, dat ook gevestigd  is op het landgoed.

WIJNGAARD TOUR 

Rondleiding en uitleg, duur max. 1 uur . Na afloop kunt u nagenieten op het terras van ons proeflokaal, dat open zal zijn tijdens het zomerseizoen (mei t/m oktober).

Rondleidingen tijdens de maanden mei op afspraak (en tijdens zomerseizoen tot en met 31 oktober 2023 met regelmaat). Proeflokaal is dan open op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Mogelijkheden te reserveren:

  • Proevertje : trio Zeeuws Vlaamse wijnen : plankje met proefglaasjes wijn en een knabbeltje ! €  4,50 per persoon (€  3,95 < 18 jaar)
  • Proevertje “Zeeuws Vlaamse lekkernijen: proef de smaak van de wijn, sap en jam van ons huismerk ELMARE ! €  9,50 per persoon (€  6,50 < 18 jaar)
  • Tour én proeverij “Zeeuws Vlaamse lekkernijen)   : een rondleiding door de wijn- en fruitgaard en proef van ons smaakplankje   €  15,00 per persoon (€  12,50 < 18 jaar)
  • Proeverij ‘De Geneugten van Elmare’  : meer uitgebreide proeverij met wijnen, sap, port en andere zelfgemaakte producten. €  19,50 per persoon (€  17,– < 18 jaar)
  • Tour én proeverij ‘De Geneugten van Elmare’ : een heerlijke wandeling door de wijn- en fruitgaard met een proeverij van alle Elmare producten, duur ca. 2 uur.      €  29,95 per persoon (€  27,50 < 18 jaar)

U heeft tevens hierbij de gelegenheid om de producten te kopen.    

Deelnemers : 6-30 personen   ; optioneel kunt u bij aankomst nog genieten van kop koffie/thee met gebak à   €  5,50                                    

Wilt u reserveren voor een rondleiding en/of proeverij of zelfs voor een gezellige picknick ? Mail ons op info@elmare.eu !

************************************************************************************

Op het landgoed is proeverij De Twee Druiven gevestigd (incl. een uniek uitzicht). Daar kunt u kennis maken met alle Elmare produkten, maar er is ook een boerenmok koffie met een lekkere boerenboterham !

Het terras / de proeverij “De Twee Druiven” is zomers open op donderdag en  vrijdag tussen 13 en 18.00 uur, verder op afspraak (mei t/m september). Geniet van het uitzicht !   In het hoogseizoen : zie de website www.elmare.eu.

Op het landgoed is Zorginstelling Juutsom gevestigd ; daar wonen kinderen en jongeren met een beperking, die niet (meer) thuis kunnen worden opgevangen, maar ook volwassenen komen er dagelijks voor een dagbesteding.

Ook zij ontvangen u graag!  Kom en ervaar !

Adres : Oranjedijk 1, 4508 KC Waterlandkerkje

(Fietsknooppunt nr.  53 op fietsroute code 6706571 : Waterlandkerkje/Breskens/Oostburg

==============================================================

Op de Zeeuwse boerderij De Catharinahoeve, wordt het fruit geplukt en direct verwerkt tot jam, wijn en sappen met zo mogelijk geen toevoegingen.  De producten zijn o.a. te koop bij Vers & Lekker.

Op de boerderij worden druiven gekweekt om wijn van te maken en deze worden soms ook in jams verwerkt. De druiven worden verwerkt tot rode, witte en rosé wijn.

Van een deel van de wijn wordt ook een portachtige drank gemaakt waarin de op de boerderij groeiende walnoten een voorname rol in spelen.

Daarnaast zijn er appels en peren aangeplant. De oogst daarvan wordt zo vlug mogelijk na de pluk verwerkt tot sap (een ‘zachte persing’) en een deel daarvan wordt in de koeling bewaard voor verdere verwerking van appelmoes en compote en in diverse jams.

Op boerderij groeien ook diverse pruimen soorten, die in jams verwerkt worden. Er staat een kweeperenboom, er zijn ieder jaar mispels en in de hagen groeien veel sleedoorns die ook volop tot jam verwerkt worden.

Alle ingrediënten van de boerderijproducten hebben hun basis dus op de boerderij en worden zo vers mogelijk verwerkt. Toevoegingen van elders zijn de suikers en kruiden.

En er is een eigen mosterd ontwikkeld, die niet als basis een boerderijproduct heeft.

catharinahoeve