NIEUWSBRIEF april 2021, incl aanbiedingen !

23 APRIL 2021

Beste relaties,

Gelukkig, we mogen iets meer opengaan ! U kunt nu wekelijks op donderdags tussen 10 en 16.00 uur  terecht in de winkel Vers&Lekker voor uw inkoop ; als u vooraf even een belletje geeft, dan krijg u een tijdslot voor uw bezoek.  

Verder kunt u natuurlijk ook via de webshop bestellen !  Zowel langsbrengen als op komen halen is mogelijk, dit af te stemmen na telefonisch contact. Langsbrengen geldt dan voor de regio West Zeeuws Vlaanderen.  We begroeten u graag weer !

****

En ja, het is bijna zover ! Eind mei a.s. zal ons PROEFLOKAAL openen, waar wij u met genoegen hopen te mogen ontvangen en laten proeven van de heerlijke ELMARE producten.

Helaas….wij mogen u niet allen uitnodigen, maar zullen er zeker wel een formeel tintje aan de opening geven !

Houdt onze website dus in de gaten ; hieronder vindt u update foto’s, zodat u kunt zien hoever we zijn met het PROEFLOKAAL op dit moment 

Recept van de maand :

STOOFPOTJE RECEPT (MET CATRINAOTJE)

Een stoofpotje op z’n tijd kan erg lekker zijn. Het is een keer wat anders als anders en dat zal je goed doen. Wanneer je in de keuken staat om een stoofpotje te bereiden, dan ben je hier ongeveer een uur mee bezig. Wel zal alles wat langer op het vuur moeten sudderen. Maar wanneer het stoofpotje klaar is, kan een ieder smullen van een overheerlijke maaltijd. Een stoofpotje is zeker voor herhaling vatbaar!

Tekstvak: •	150 gram knolselderij;
•	2 laurierblaadjes;
•	1 bouquet garni;
•	5 kruidnagels;
•	2 eetlepels olie
Ingrediënten

  • 30 gram tomatenpuree;
  • 800 gram rundvlees;
  • 5 deciliter bouillon;
  • 5 deciliter Catrinaotje;
  • 2 geschilde aardappelen;
  • 250 gram champignons;
  • 2 eetlepels bloem;

Bereidingswijze

Als eerste moeten het vlees in gelijke stukken worden gesneden. Daarna kan het vlees door de bloem heen gehaald worden. Dan moet de braadpan worden verhit met een beetje olie op het vuur. Braadt hier het vlees in, tot dat het bruin is geworden. Dan kan het vlees uit de pan worden gehaald en de ui en de champignons kunnen erbij worden gedaan. Als je niet van champignons houdt, dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld ui of wortel. Doe het vervolgens in een pan en smoor het ongeveer 5 minuten. Wanneer de groenten gebakken zijn, moeten ze apart worden gelegd. Doe vervolgens Catrinaotje, de bouillon en de tomatenpuree in de pan.

Dan kan het vlees in de pan worden gedaan en aan het vlees kan de bouquet garni worden toegevoegd. Ook de laurierblaadjes met de kruidnagels kunnen erbij. Nu moeten de aardappels gesneden worden, evenals de knolselderij. Wanneer dit gedaan is, kunnen de aardappels en de knolselderij aan het stoofpotje worden toegevoegd. Laat het geheel nog ongeveer 2 uur sudderen op het vuur. Na 2 uur kunnen de champignons en de ui er weer bij worden gedaan. Dit alles moet nog ongeveer drie kwartier sidderen op een laag vuur. Indien het nodig is, kan het stoofpotje op smaak brengen met wat zout en peper.

                                               *****

AANBIEDING  ELMARE  (geldig t/m 1 juni a.s.)

HEERLIJKE RONDO: MAONE  2018 Deze wijn is één van onze klassiekers ! Het is een Bourgogne-achtige, dieprode fruitige wijn met goede tannines en met een zweem van bosvruchten. Deze wijn komt het beste tot zijn recht indien de fles even kan luchten of de wijn gedecanteerd wordt. Deze wijn kan een aantal jaren bewaard worden, waardoor deze nog beter tot zijn recht komt! Past goed bij een maaltijd met vlees of gevogelte, maar is ook prima als aperitief te gebruiken. Fles van 750 ml prijs  € 12,95      ACTIE 25% korting : €  9,75  
ZONNE 2018 : SAUVIGNIER GRIS Een heerlijk zomerwijn. De wijn heeft een volle, kruidige smaak. Het is een Pinoir Gris -achtige wijn. Goed gekoeld is ze lekker als aperitief en bij een vis- of lichte pastamaaltijd.  Standaard prijs Fles van 750 ml   € 12,95    ACTIE 25% korting: € 9,75  
Zakje GEDROOGDE WALNOTEN, 
Ongezouten, 250  gram  Standaard prijs € 4,–     ACTIE 25% korting: € 3,–   

Wij mogen u gelukkig al wel verwelkomen in ons winkeltje, heerlijk u weer te zien !

U kunt 4 uur van tevoren reserveren, zodat u met het tijdslot Corona-vrij en volgens de RIVM maatregelen dan kunt komen winkelen.

–000—

Heerlijke zelfgemaakte nieuwe jams :

Vijgenjam, sleedoornmix jam, stoofpeertjesjam en bomvol rood zijn onlangs gemaakt en zijn nu te koop in onze winkel,

het genieten waard !  U bent van harte welkom !

Binnenkort ook onze heerlijke appel- en perensap : vol met de nodige vitamines ; we kijken uit naar u en het zonnige voorjaar !    

Hartelijke groeten, Monique te Sligte ELMARE tel. 085 1303260

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.